

PIENET TONNIKALALEIVONNAISET

VALMISTUS
Kaulitse taikina n. 2 mm paksuiseksi ja leikkaa 10 neliöksi (koko n. 7 cm x 7 cm). Levitä taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle, jätä neliöiden ympärille reilusti tilaa. Sivele neliöiden reunoille hiukan maitoa. Leikkaa taikinasta uhuita suikaleita ja asettele ne jokaisen neliön reunoille reunukseksi. Painele kevyesti haarukalla.
Paista taikinaneliöt 220 asteisessa uunissa 6-7 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja pinnaltaan kevyesti ruskistunut. Ota uunista ja anna hiukan jäähtyä.
Sekoita ainekset tomaattitäytteeseen (tomaatti, valkosipuli, punasipuli, basilika, öljy ja mustapippuri) kulhossa, hämmennä.
Sekoita toisessa kulhossa pilkotut sienet, ranskankerma ja ruohosipuli.
Kun taikinaneliöt ovat jäähtyneet, annostele täytteet niihin lusikalla. Lisää tonnikalapalat päällimmäiseksi. Tarjoa välittömästi.
- AINEKSET
- 2 purkkia John West-tonnikalapaloja vedessä (valutettuna)
- lehtitaikinaa
- 2 large isoa tomaattia hienoksi kuutioituina ja ilman siemeniä
- 1/2 valkosipuli kynttä murskattuna tai hienonnettuna
- 1/4 punasipulia hienonnettuna
- 4 lehteä basilikaa revittynä
- 1 tl extra virgin oliiviöljyä
- mustapippuria
- 1 purkki säilykeherkkusieniä
- 1 rkl ranskankermaa
- 1 tl ruohosipulia pilkottuna