Klassinen tonnikalapastavuoka

Heart outline Heart 2 kansa Clock graphic 50 Min Cutlery circle Tarjoilla 2

Ainesosat

  • 2 tlk (120 g) John West No Drain -tonnikalaa vähäisessä vedessä
  • 4 kevätsipulia, hienonnettuina
  • 50 g pakasteherneitä
  • 50 g purkkimaissia
  • 360 g pennepastaa pakkauksen mukaan keitettynä
  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 600 ml lämmintä maitoa
  • 100 g parmesaanijuustoraastetta
  • 100 g karkeita leivänmuruja
  • 2 tl silputtua persiljaa

Vaihe 1

Kuumenna uuni 180 °C lämpöön / kaasutaso 5.

Vaihe 2

Sulata voita kattilassa ja lisää jauhot mukaan.

Vaihe 3

Laske lämpö pienelle ja lisää lämmitetty maito vähä kerrallaan. Sekoita jatkuvasti, kunnes olet käyttänyt kaiken maidon ja kastike on tasaisen valkoista (sekoitukseen suositellaan vispilää). Sekoita sitten mukaan juusto, herneet, kevätsipulit ja maissi.

Vaihe 4

Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Ota kastike pois liedeltä.

Vaihe 5

Laita keitetty pennepasta pieneen uunivuokaan. Avaa tonnikala ja levitä se pasta päälle. Kaada seoksen päälle juusto ja kasviskastike. Tasoita päältä.

Vaihe 6

Levitä lopuksi karkeat korppujauhot, ripottele persiljaa ja paista 15–20 minuutin ajan.

Saatat pitää myös näistä