This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Koti »
John Wests rejse
John West on tarjoillut laatukalaa vuodesta 1857, ja jatkamme yhä samalla linjalla. Tuotteemme toimivat luonnollisena proteiininlähteenä kaikkein kiireisimmässäkin arjessa: valmiiksi valutetuista jääkaappipakkauksista pyöräytät aterian koko perheelle vaivattomasti, helposti avattava purkki tuo makrillit pöytään hetkessä ja höyrytettävät pakkaukset ovat nopea, helppo ja maukas ratkaisu. Perustajamme uraauurtavaa asennetta seuraten olemme nyt osa maailman johtaviin meriruokayrityksiin kuuluvaa Thai Unionia. Yhdessä olemme sitoutuneet edistämään ratkaisuja sekä innovaatioiden että ekologisuuden saroilla. Seuraa Johnin matkaa alempana…
Tähänastinen tarina
John West toi tyynenmerenlohen herkullisen maun Isoon-Britanniaan vuonna 1857 ja on sittemmin muodostunut kala-alan suurnimeksi.
Ekologisuuslupauksemme
Suurena ja tunnettuna tölkitetyn kalan toimittajana suhtaudumme kestävään kalastukseen ja meriympäristöön liittyviin velvollisuuksiimme erittäin vakavasti.
Usein kysyttyä
John Westiltä kysytään paljon kalaan liittyviä kysymyksiä. Useimpiin osaamme vastata verrattain helposti, koska sen enempää itseämme kehumatta tiedämme, mistä puhumme. Kaikkiin kysymyksiin emme kuitenkaan suhtaudu turhan vakavasti, kuten siihen, miten märiksi kalat kastuvat. Tässä muutamia useimmin kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.
Turvallisten, lainmukaisten ja vapaasti valittavissa olevien työskentelymahdollisuuksien tarjoaminen laitoksissamme on ensiarvoisen tärkeää meille ja emoyhtiöllemme Thai Unionille.
Alihankkijoidemme tulee sitoutua liiketoiminnan eettisyyttä ja työvoiman käyttöä koskeviin menettelyohjeisiin, kalastusalusten kehitysohjelmaan sekä yleisiin käytäntöihin, joissa pyritään asettamaan selkeät vaatimukset sekä ylläpitämään eettisiä toimintatapoja.
Lisäksi Thai Union on kieltänyt rekrytointipalkkioiden veloittamisen etenkin siirtotyöläisiä tehtaisiimme palkatessa ja tekee yhteistyötä mm. International Labour Organisationin (ILO) sekä International Transport Workers’ Federationin (ITF) kanssa ehkäistäkseen työvoiman kaltoin kohtelua maalla ja merellä. Riippumaton arviointilaitos Impactt sanoi Thai Unionin eettistä siirtotyöläisten rekrytointia koskevien menettelyohjeiden olevan “virstanpylväs siirtotyöläisten rekrytointikäytäntöjen kehityksessä”.
Lisätietoa siitä, miten tuemme turvallista ja lainmukaista työskentelyä koko toimitusketjussamme: https://bit.ly/2yMCJwy
Jokaisen tonnikala-, lohi-, makrilli- ja sardiinitölkkimme pohjassa on numero, jonka avulla on mahdollista selvittää tölkistä löytyvä kalalaji ja meri, josta se pyydettiin. Voit jopa jäljittää kalan pyytäneen kalastusaluksen. Sinun tarvitsee vain syöttää numero John Westin jäljitystyökaluun: https://www.john-west.co.uk/discover-the-story-behind-your-can/.
Vuonna 2019 emoyhtiömme Thai Union julkisti ensimmäisen European Sourcing Transparency: Wild Caught Fish and Shellfish -raporttinsa yhteistyössä WWF:n kanssa. Raportti esittelee yhdessä WWF:n kanssa toteutetuista toimitusketjujemme kestävyysarvioinneista saatua tietoa ja on keskeinen osa Thai Union sitoumusta läpinäkyvyyteen toiminnassaan. Voit tutustua raporttiin täällä.
Prosessoijana ja maahantuojana emme omista tai operoi kalastusaluksia, mutta olemme sitoutuneet vastuullisiin hankintamenetelmiin, jotta meret säilyisivät myös tuleville sukupolville. Kalastuskäytäntöjen kehitykseen pyrkivien FIP-hankkeidemme kautta voimme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa etsiä ratkaisuja, jos tietyllä kalastusalueella havaitaan tarvetta vähentää sivusaaliin määrää. Lisätietoa vastuullisista hankintakäytännöistämme löydät täältä: https://bit.ly/2RWDjhY
Jos olet kiinnostunut seuraamaan FIP-hankkeiden etenemistä, suosittelemme liittymään FisheryProgress.org-sivustolle täällä. Näin voit seurata kaikkia FIP-hankkeita (ei vain niitä, joissa olemme mukana) ja pääset tutustumaan kaikkeen tietystä FIP-hankkeesta julkistettuun tietoon. Lisätietoa FIP-hankkeista, joissa Thai Union on mukana, löydät hakemalla Thai Unionia “participant”-kohdasta FisheryProgress.org-sivuston FIP Directory -osiosta.
Prosessoijana ja maahantuojana emme omista tai operoi kalastusaluksia, mutta olemme sitoutuneet vastuullisiin hankintamenetelmiin, jotta meret säilyisivät myös tuleville sukupolville. Osana tämän sitoumuksen toteuttamista emoyhtiömme Thai Union on vuodesta 2014 aloittanut useita kalastuspaikkojen kehityshankkeita (Fishery Improvement Projects, FIP) Atlantin, Intian ja Tyynellä valtamerellä.
FIP-hankkeet pyrkivät parantamaan kalastuskäytäntöjä ja täyttämään kestävyyttä mittaavan MSC-sertifioinnin vaatimukset. Hankkeet tuovat meriruokaprosessoijat, kalastusalusten operoijat, kansalaisjärjestöt ja hallitukset yhteen ympäristöhaasteiden tunnistamiseksi, yksityiskohtaisten ja tehokkaiden toimintasuunnitelmien kehittämiseksi sekä niiden toteuttamiseksi. Suunnitelmiin voi kuulua muutoksia käytäntöihin, pyyntirajoituksia tai kalastustekniikoiden muutoksia. Lisätietoa FIP-hankkeista löydät tältä videolta: https://www.youtube.com/watch?v=Fyg9_U4ytoM
Tehdessämme yhteistyötä WWF:n kanssa vuosina 2014–2018 arvioimme Euroopan luonnosta pyydetyn meriruokamme kestävyyden. Tulokset julkistettiin Thai Unionin ensimmäisessä eurooppalaisessa Sourcing Transparency Report -raportissa: https://seachangesustainability.org/press-releases/thai-union-and-wwf-release-first-sourcing-transparency-wild-caught-fish-and-shellfish-report/
Ymmärrämme, että jäljitettävyys on kestävyyden kulmakivi. Kun jäljitettävyys on kunnossa, voimme jäljittää jokaisen tuotteen matkan pyynnistä syöntiin saakka
Sitoumuksemme jäljitettävyyteen näkyy jäljitystyökalussamme, jonka avulla voit jäljittää tuotteesi alkuperän aina pyyntialukseen saakka: https://www.john-west.co.uk/discover-the-story-behind-your-can
Lisätietoa kestävästä hankintastrategiastamme löydät Thai Unionin SeaChange® -sivustolta: https://seachangesustainability.org/about-seachange/responsible-sourcing/
Prosessoijana ja maahantuojana John West tai emoyhtiömme Thai Union ei omista tai operoi kalastusaluksia, vaan hankimme meriruokamme kalastuspaikoilta ympäri maailmaa. Näillä kalastuspaikoilla käytetään useita eri kalastusmenetelmiä, mm. nuotta- ja kurenuottakalastusta. Uskomme merenelävien pyynnin kestävyyden perustuvan siihen, että kalastuspaikoilla noudatetaan parhaaksi havaittuja menetelmiä ympäristö- ja yhteiskuntastandardeja noudattaen, pyydystyksestä syöntiin saakka. Thai Union ymmärtää, että eri kalastusmenetelmillä on omat etunsa ja haittapuolensa ja on sitoutunut tukemaan kalastajia kehittämään toimintaansa kohti parhaita menetelmiä.
John West on vastuullisten hankintamenetelmiensä ansiosta palkittu Isossa-Britanniassa Marine Stewardship Councilin “UK Canned Brand of the Year’” -palkinnolla kolmena vuonna peräkkäin. Thai Union puolestaan on Dow Jones Sustainability Indexin parhaiten arvioitu ruokatuoteyritys ja Seafood Stewardship Indexin maailman johtava meriruokayritys. Lisätietoa työstämme löytyy täältä: https://bit.ly/2Y5wnmF
Lisätietoa vastuullisista hankintamenetelmistämme löydät täältä: https://bit.ly/2XVBllO
Olemme sitoutuneet varmistamaan, että 100 % pakkauksistamme on uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoituvia vuoteen 2025 mennessä, ja arvioimme käyttämiämme materiaaleja sitä mukaa kuin innovatiivisia ja entistä ekologisempia vaihtoehtoja tulee saataville.
Emoyhtiömme Thai Unionin kautta olemme mukana useissa valtamerimuovin ja meriroskan vähentämiseen tähtäävissä hankkeissa, kuten Global Ghost Gear Initiative (GGGI). Tuemme omalta osaltamme kadonneisiin tai hylättyihin kalastusvälineisiin liittyvien ongelmien ratkomista. Lisätietoa löydät täältä https://bit.ly/2xR3r7j
Globaalin kalastuksen ja merenelävien tuotantoalan toiminnan kestävyyshaasteet ovat monimutkaisia, ja pyrimmekin luomaan positiivista muutosta tällä saralla. Emoyhtiömme Thai Union kertoo edistymisestämme vuosittaisessa Sustainability Report -raportissaan sekä erillisellä SeaChange®-verkkosivustolla (seachangesustainability.org/).
Viimeisimmän raporttimme löydät täältä: https://seachangesustainability.org/reports/
Nykyiset tavoitteemme ulottuvat vuoden 2020 loppuun, ja seuraavaksi raportoimme tuloksista ja asetamme tavoitteet vuoteen 2025 saakka. Voit lukea lisää Thai Unionin SeaChange®-kestävyysstrategiasta täältä https://bit.ly/2Y5wnmF