Tähänastinen tarina

John West toi tyynenmerenlohen herkullisen maun Isoon-Britanniaan vuonna 1857 ja on sittemmin muodostunut kala-alan suurnimeksi. Nykyään myymme kaikkea makrillista valmiiksi valutettuun tonnikalaan jääkaappiystävällisissä purkeissa, mutta pidämme mielessä myös ainutlaatuisen ja pitkän perinteemme. Mikään tästä ei olisi mahdollista ilman yhtä miestä ja hänen visioitaan.

1809: Vaatimaton alku

John West syntyy Skotlannin Linlithgow’ssa. Perheen nuorempana poikana hänellä ei ole oikeutta perintöön, joten hänen on tienattava omaisuutensa itse. Hänen huono tuurinsa osoittautui myöhemmin meidän kaikkien onneksemme.

John West Finland

1832: Merta kohti

John seuraa monien tämän aikakauden nuorten miesten esimerkkiä ja lähtee rikkauksien toivossa Pohjois-Amerikkaan. Hän rantautuu Kanadaan ja menee naimisiin Mary-vaimonsa kanssa ennen kuin kouluttautuu myllynrakentajaksi. Vuoteen 1848 mennessä Kalifornian kultakuume lähestyy huippuaan. Myös John lähtee kokeilemaan onneaan.

John West Finland

1850-luku: Aika asettua

John ei rikastu kullalla, mutta kaikkien suurten yrittäjäluonteiden tapaan hän on lannistumaton. Yhdysvaltain hallitus tarjoaa Oregonista ilmaista maata metsureille, ja vuoteen 1851 mennessä John on varannut itselleen 640 eekkeriä. Hän kaataa mahtavia punapuita ainoastaan sahan ja kirveen voimin. Puiden tilalle hän pystyttää omat sahalaitoksensa.

John West Finland

1857: Liiketoiminta kehittyy

Vaikka Johnilla on jo valmiiksi vastuullaan kaksi sahalaitosta ja kahdeksanhenkinen perhe, hän päättää tarttua uuteen haasteeseen. Hän perustaa lohensuolaamon, joka pakkaa suolattua villilohta puutynnyreihin. Kalaa toimitetaan Englantiin saakka, ja pian John Westin nimi muodostuu laadukkaan kalan synonyymiksi.

John West Finland

1868: Kyllä onnistuu

John Westin lohelle riittää kysyntää, ja kasvavan henkilökuntansa majoittamiseksi, kouluttamiseksi ja tyytyväisenä pitämiseksi John pistää tuosta vain pystyyn kokonaisen kaupungin (Westport Oregonissa). Vaikka John kouluttautui puutyöalalle, hän kehitti myös automaattisen tölkityskoneen. Todellinen monilahjakkuus!

John West Finland

1874: Kuuluisaa laatua

John saa laadustaan tunnustuksena Oregon State Agricultural Societyn kultamitalin. Kova työ, innovatiivisuus ja halu tyytyä ainoastaan parhaaseen ohjaavat toimintaamme tänäänkin.

John West Finland

1952: Tonnikala valtaa alaa

Lähes vuosisata perustajansa lohisuolaamon alkuaskelten jälkeen John West -yritys lisää valikoimaansa laadukkaan säilyketonnikalan. Salaatit, voileivät ja kaupan hyllyt eivät enää koskaan palaa entiselleen.

John West Finland

1960-luku: Mainosten aika

Menestyksemme perustuu hyvälle maineelle, joten ei ole yllätys, että John West alkaa markkinoida tuotteitaan televisiossa. Aikakautta värittävät tarttuvat mainoslaulut ja mainoslause “It’s the fish that John West rejects that makes John West the best”.

John West Finland

1986: Kalakuume

80-luvun puoliväliin mennessä britit ovat valmiina laajentamaan ruokavaliotaan. Ihmiset kaipaavat laadukasta ja ravitsevaa ruokaa, joka ei vaadi tuntien kokkaamista joka ilta. Raikkaan makuinen ja kätevästi pakattu säilyketonnikala on täydellinen valinta.

John West Finland

1993: Delfiinit huomioiden

Tammikuun 11. päivänä 1993 John West alkaa käyttää tuotteissaan delfiiniystävällisyydestä kertovaa Dolphin Safe -symbolia, jonka käyttöä valvoo Earth Island Institute.

John West Finland

2000: Karhu vastaan kalastaja

John West kertoo tinkimättömästä asenteestaan humoristisella mainoksella, jossa kalastaja ja karhu tappelevat samasta lohesta. Videosta tulee YouTubea edeltävän ajan viraali-ilmiö, ja moni ottaa sen kanssamme puheeksi nykyäänkin.

John West Finland

2009: Valmiiksi valutettu tonnikala keksitään

Mikä voisi olla kätevämpää kuin säilyketonnikala? Tietysti säilyketonnikala, jota ei tarvitse edes valuttaa. John Westin valmiiksi valutettu tonnikala liittyy osaksi mullistavien keksintöjen sarjaa ja todistaa jälleen, ettei ravitsevan ruokailun tarvitse aina olla vaivalloista.

John West Finland

2010: Iso uusi askel

John West liittyy osaksi maailman suurinta merenelävätuotteiden valmistajaa Thai Unionia. Melkoinen siirto yritykseltä, jonka perusti yksi ainoa mies Linlithgow’sta.

John West Finland

2011: Tarina tölkin takana

Yhä useammat asiakkaat haluavat tietää, mistä tölkissä oleva kala on peräisin, joten John West esittelee innovatiivisen työkalun pakkauksen alkuperän jäljittämistä varten. Antamalla tölkissään olevan koodin asiakkaat voivat selvittää kalansa alkuperän.

John West Finland

2012: Innovaatioiden vuosikymmen

2010-luvulla John West lanseerasi tuotteen toisensa perään, kuten Infusions- ja Lunch on the Go -tuotesarjat. Nyt ravitsevista kalatuotteistamme voi nauttia liikkeellä ollessaan!

John West Finland

2020: Katse eteenpäin

Yli 150 vuoden jälkeen voi jo sanoa, että meidät tunnetaan muustakin kuin villilohesta. Uudelle vuosikymmenelle tultaessa etsimme edelleen väsymättä parhaita uutuusmakuja, tekniikoita ja uusia herkullisia tapoja nauttia kalasta.

John West Finland

Lue seuraavaksi