This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Pizza Marinara
20 Min Tarjoilla 4
Ainesosat
- 1 tlk (120 g) John West No Drain -tonnikalaa vähäisessä auringonkukkaöljyssä
- 1 kpl pizzataikina (ks. resepti) tai suuri valmispizzapohja 1 tl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi noin neljään palaan viipaloituna 1 purkki tomaattimurskaa tai tomaattisosetta
- 4 revittyä basilikanlehteä
- 1 keskikokoinen/suuri mozzarellapallo, vesi valutettu, ohuina siivuina
- ½ pieni punasipuli, hienoksi viipaloituna
Tonnikalapizzataikina
- ½ tl pikahiivaa
- 300 g hiivaleipäjauhoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 170 ml vettä
Taikina
Sekoita taikina leipäkoneessa ohjeiden mukaisesti. Rullaa ja painele taikina noin 25 x 30 cm neliöiksi tai suorakulmioiksi. Varmista, että taikina mahtuu uuniisi! Nosta taikina kevyesti öljytylle pellille, peitä taikina öljytyllä muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
Kastike ja täytteet
Valmista tällä aikaa kastike. Kuumenna öljy pannussa ja lisää valkosipuli. Paista kevyesti minuutin ajan ja lisää sitten tomaattimurska tai -sose.
Kuumenna noin viiden minuutin ajan. Poista valkosipulinpalat ja heitä ne pois. Jos käytät pilkottuja tomaatteja, murskaa ne soseeksi. Laske sitten lämpöä ja lisää revitty basilika.
Kun taikina on valmis, levitä kastiketta pizzapohjalle ja asettele mozzarellasiivut päälle.
Lisää sipuli ja tonnikala. Paista uunissa 200 °C / 180 °C lämmössä noin 12–15 minuuttia.
jaa resepti