Header

TIETOA MEISTÄ
Tutustu tarinaan tölkin takana
KESTÄVÄ KALASTUS
TUOTTEET JA RESEPTIT
Trawler Fun

Interactive Section

Banner

TIETOA MEISTÄ

JOHN WESTIN TARINA

JOHN WESTIN TARINA

John West on purjehtinut maailman meriä jo vuodesta 1857 lähtien. Olemme oppineet, että merellä kokemus on kaikki kaikessa – ja meille sitä kokemusta on kertynyt! Kuten tähänkin päivään asti, me kalastamme jatkossakin itse, jotta voimme vaalia alkuperäisen John Westin perintöä ja tuoda matkoiltamme joka kerta vain parasta kalaa pöytään.

Katso koko valikoima

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Keräsimme tänne vastauksia vuosien varrella usein kysyttyihin kysymyksiin. Etkö löytänyt vastausta täältä? Ota yhteyttä meihin.

Katso usein kysytyt kysymykset
Mitkä John West -tuotteet voin jäljittää purkin jäljittimen avulla?

Tiedämme tarkalleen mistä tuotteemme tulevat ja haluamme jakaa saman tiedon myös teille. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että saamme lisättyä kaikki tuotteemme purkin jäljittimeen. Tällä hetkellä voit jäljittää seuraavat tuotteet, jotka tulevat Seychellesin ja Ghanan alueilta; No Drain -tonnikala, Tonnikala palat, Tonnikalafileet suolavedessä, Tonnikalafileet auringonkukkaöljyssä, Tonnikalafileet oliiviöljyssä ja Tonnikalafileet lähdevedessä. Pystyt myös jäljittämään Alaskan ja Kanadan alueen punaisen ja pinkin lohen sekä Portugalista tulevat makrillit ja sardiinit.

Mitä tarkoittaa Dolphin Safe -ohjelma?

Dolphin Safe -ohjelma tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että John West -tuotteissa käytetty kala on kalastettu niin, ettei se ole vahingoittanut delfiinejä millään tapaa. Earth Island Institute -järjestö (www.earthisland.org) tarkkailee kaikkea toimintaamme. Tämä voittoa tavoittelematon järjestö tukee kaikkia yhteisen planeettamme suojelemiseen ratkaisuja kehittäviä henkilöitä. Käymme kauppaa ainoastaan EII:n hyväksymien tavarantoimittajien kanssa. Tämä yhteistyökumppanuus auttaa meitä esimerkiksi varmistamaan, ettei kalasäilyketehtaissamme käytettävä tonnikala vaaranna delfiinejä. EII perusti Dolphin Safe -ohjelman läheisessä yhteistyössä kanssamme yli 20 vuotta sitten.

Voiko John Westin pakkaukset kierrättää?

Suurimman osan voi. Tarkemmat tiedot pakkauksien kierrätykestä löydät purkin kyljestä.

Mitä jäljitettävyys tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Jäljitettävyys tarkoittaa sitä, että tiedämme mistä kalamme tulevat. Toisin sanoen voimme jäljittää tarkan sijainnin, mistä kalamme on pyydetty. Me John Westillä tiedämme kuinka tärkeää on suojella merialueitamme, sillä ilman niitä emme pystyisi tuomaan maailman parhaimpia kaloja teidän ruokapöytäänne. Jotta voimme pitää huolta merialueistamme, meidän täytyy tarkalleen tietää mistä kalamme tulevat. Ja näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Sisältääkö John Westin pakkaukset Bisphenol A:ta (BPA)?

Meillä John Westillä asiakkaidemme terveys on meille kaikki kaikessa ja siitä syystä noudatamme tarkasti elintarviketurvallisuusviraston ohjeita sekä Euroopan säädöksiä. Osa John Westin tölkeistä on päällystetty pinnoitteella, joka sisältää BPA:n johdannaisia. Ollessaan kosketuksissa kalan kanssa, pieniä määriä Bisphenol A:ta voi siirtyä elintarvikkeeseen. Tämä siirtymä on kuitenkin EU:n säädösten sallimissa rajoissa (600µg/kg). Pinnoite on ratkaisevan tärkeä säilyketuotteiden laadun ja säilyvyyden kannalta, joka on 3-10 vuotta riippuen tuotteesta. Vaikka haastammekin jatkuvasti pakkauksiemme valmistajia poistamaan Bisphenolin pakkauksista, ei tällä hetkellä ole saatavilla korvaavaa ainetta, joka toimisi yhtä hyvin. Tarkkailemme jatkuvasti EU:n uusia määräyksiä kemikaalien siirtymärajoista elintarvikepakkauksissa.

Promotional Content

Olemme ylpeitä Dolphine Safe -ohjelmasta

Olemme ylpeitä Dolphine Safe -ohjelmasta

Old Sam is ready to spill the beans on where the many bizarre items in his cabin came from. Brace yourself.

Lue lisää

Matka laivalta lautaselle

Matka laivalta lautaselle

Se vaatii muutakin kuin hyvän kalamiehen tuomaan parasta kalaa ruokapyötään ympäri maailman. Lue koko tarina täältä.

Lue lisää

Miehistömme suosikkireseptit

Miehistömme suosikkireseptit

Kalapiirakasta aina johonkin yllättävämpään - tutustu meidän suosikkiresepteihin.

Katso reseptit