Jäljitettävyys on keskeistä

Jäljitettävyys on keskeisessä osassa koko kalastuksen ja merenelävien tuotantoalan läpinäkyvyyden ja toimintatapojen parantamisessa. Sen avulla voimme seurata alihankkijoidemme toimintaa ja työskentelyolosuhteita. Jäljitettävyyden ansiosta voimme seurata jokaista tuotetta pyyntihetkestä pöytään saakka ja olemme sitoutuneet vastuullisiin hankintakäytäntöihin, jotta meret säilyisivät myös tuleville sukupolville. Tämä on emoyhtiömme Thai Unionin maailmanlaajuinen sitoumus.

Lisätietoa luonnosta pyydettyjen merenelävien alkuperästä saat lukemalla Thai Unionin Eurooppaa koskevan hankinnan läpinäkyvyysraportin.

John West Finland
John West Finland

Tonnikalasitoumuksemme

Emoyhtiömme Thai Union on sitoutunut maailmanlaajuisesti siihen, että kaikki tuotemerkin nimellä myytävä tonnikala on hankittu vastuullisesti kalastuspaikoilta, joilla on joko Marine Stewardship Councilin sertifiointi (MSC) tai ne ovat mukana Fishery Improvement Project -kehityshankkeissa (FIP), joiden tavoitteena on MSC-sertifikaatio. Tavoite on päästä vähintään 75 prosenttiin vuoden 2020 mennessä.

Tuotemerkkinä John West on mukana yhtiömme globaalien tavoitteiden edistämisessä. Olemme saaneet Ison-Britannian MSC:n Canned Brand of the Year -palkinnon joka vuosi vuodesta 2017 alkaen.

Lue lisää MSC:stä ja FIP-hankkeista alta tai lue lisää emoyhtiömme maailmanlaajuisesta tonnikalalupauksesta SeaChange-verkkosivustolta.

MIKÄ ON FIP?

MSC-sertifiointia tavoittelevalta kalastuspaikalta saatetaan edellyttää tiettyjä parannuksia ennen tunnustuksen myöntämistä. Näissä tilanteissa kalastuspaikka voi liittyä FIP-hankkeeseen, jossa kalastuspaikan tärkeimmät sidosryhmät (kuten kalastusyhtiöt, hallitukset ja kalastuspaikan valvojat) sitoutuvat parantamaan käytäntöjään kalakantojen kestävyyden varmistamisen, ympäristövaikutusten minimoinnin ja kalavesien tehokkaan hallinnoinnin nimissä.

Lisätietoa FIP-hankkeista löydät täältä

 

Fish pattern graphic

Muut sitoumukset

John West Finland

DOLPHIN SAFE

John West on saanut Dolphin Safe -sertifioinnin kansainvälisesti tunnustetulta Earth Island Institute -kansalaisjärjestöltä (EII), joka on rakentanut maailman suurimman yksityisen ympäristönvalvontaohjelman delfiinien suojelemiseksi. John West on saanut EII:n Dolphin Safe -tunnustuksen.

John West Finland

INTERNATIONAL SEAFOOD
SUSTAINABILITY FOUNDATION – ISSF

Thai Union on ISSF:n perustajajäsen ja tukee sen hankkeita aktiivisesti. ISSF:n tavoite on tukea ja mahdollistaa tieteeseen perustuvia hankkeita maailmanlaajuisten tonnikalakantojen pitkän aikavälin suojelun ja kestävän käytön nimissä. Kaikkien Thai Unionille kalaa toimittavien suurten kurenuotta-alusten tulee olla mukana ISSF:n Proactive Vessel Register -rekisterissä (PVR). PVR:n kautta tonnikala-alusten omistajat voivat kertoa olevansa aktiivisesti mukana merkityksellisissä kestävyystoimissa esimerkiksi tiettyjen parhaiden käytäntöjen käyttöönoton muodossa.

John West Finland

Valtamerimuovi ja meriroskat

John West on yhdessä emoyhtiönsä Thai Unionin kanssa tehnyt yhteistyötä yhteisöjen kanssa valtamerten saastumisen torjumiseksi useiden vuosien ajan. Vuonna 2018 Thai Union liittyi mukaan Global Ghost Gear Initiative -hankkeeseen ja kehittää ohjelmaa merten muovijätteen torjumiseksi. Lisätietoa Thai Unionin sitoumuksesta valtamerten saastumisen torjumiseksi löydät napauttamalla tästä.