Header

TIETOA MEISTÄ
Tutustu tarinaan tölkin takana
KESTÄVÄ KALASTUS
TUOTTEET JA RESEPTIT
Trawler Fun

Interactive Section

Banner

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Keräsimme tänne vastauksia vuosien varrella usein kysyttyihin kysymyksiin. Etkö löytänyt vastausta täältä? Ota yhteyttä meihin.

Mitkä John West -tuotteet voin jäljittää purkin jäljittimen avulla?

Tiedämme tarkalleen mistä tuotteemme tulevat ja haluamme jakaa saman tiedon myös teille. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että saamme lisättyä kaikki tuotteemme purkin jäljittimeen. Tällä hetkellä voit jäljittää seuraavat tuotteet, jotka tulevat Seychellesin ja Ghanan alueelta; No Drain -tonnikala, Tonnikala palat, Tonnikalafileet suolavedessä, Tonnikalafileet auringonkukkaöljyssä, Tonnikalafileet oliiviöljyssä ja Tonnikalafileet lähdevedessä. Pystyt myös jäljittämään Alaskan ja Kanadan alueen punaisen ja pinkin lohen sekä Portugalista tulevat makrillit ja sardiinit.

Miten voin jäljittää

Helppoa. Käytä pakkauksen pahvissa olevaa viivakoodia. Alkuperämaa ja laivakoodi löytyvät yksittäisen tölkin kannesta.

Mitä tarkoittaa Dolphin Safe -ohjelma?

Dolphin Safe -ohjelma tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että John West -tuotteissa oleva kala on kalastettu niin, ettei se ole vahingoittanut delfiinejä millään tapaa. Earth Island Institute -järjestö (www.earthisland.org) tarkkailee kaikkea toimintaamme. Tämä voittoa tavoittelematon järjestö tukee kaikkia yhteisen planeettamme suojelemiseen ratkaisuja kehittäviä henkilöitä. Käymme kauppaa ainoastaan EII:n hyväksymien tavarantoimittajien kanssa. Tämä yhteistyökumppanuus auttaa meitä esim. varmistamaan, ettei kalasäilyketehtaissamme käytettävä tonnikala vaaranna delfiinejä. EII perusti Dolphin Safe -ohjelman läheisessä yhteistyössä kanssamme yli 20 vuotta sitten.

Voiko John Westin pakkaukset kierrättää?

Suurimman osan voi. Tarkemmat tiedot pakkauksien kierrätykestä löydät purkin kyljestä.

Mitä jäljitettävyys tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Jäljitettävyys tarkoittaa sitä, että tiedämme mistä kalamme tulevat. Toisin sanoen voimme jäljittää tarkan sijainnin mistä kalamme on pyydetty. John Westillä tiedämme kuinka tärkeää on suojella meriämme, sillä ilman niitä emme pystyisi tuomaan maailman parhaimpia kaloja teidän ruokapöytäänne. Jotta voimme pitää huolta meristämme, meidän täytyy tarkalleen tietää mistä kalamme tulevat. Ja näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Käyttääkö John West tuotteissaan geenimuunneltuja (GM) ainesosia?

Ei, emme käytä!

Kuinka kauan avattu kalasäilyketölkki säilyy?

Siirrä kala tölkistä ilmatiiviiseen rasiaan. Kala säilyy jääkapissa muutaman päivän.

Onko John Westin säilykelohi kasvatettua vai villinä kasvanutta?

Kaikki John Westin säilykelohet ovat villinä kasvaneita. Lohet pyydystetään Alaskan ja Kanadan alueelta, aina tuoreena. Villinä kasvaneet lohet ovat parasta laatua ja maistuvat parhaimmalle.

Onko John Westin lohessa ruotoja?

Kyllä, lohessamme on ruotoja sillä uskomme, että nahka ja ruodot tekevät tuotteistamme juurikin niin ravintorikkaita kuin ne ovat. Tiesitkö, että ruodot ovat erinomainen kalsiumin lähde.

Sisältääkö John Westin pakkaukset Bisphenol A:ta (BPA)?

Meillä John Westillä asiakkaidemme terveys on meille kaikki kaikessa ja siitä syystä noudatamme tarkasti elintarviketurvallisuusviraston ohjeita sekä Euroopan säädöksiä. Osa John Westin tölkeistä on päällystetty pinnoitteella, joka sisältää BPA:n johdannaisia. Ollessaan kosketuksissa kalan kanssa, pieniä määriä Bisphenol A:ta voi siirtyä elintarvikkeeseen. Tämä siirtymä on kuitenkin EU:n säädösten sallimissa rajoissa (600µg/kg). Pinnoite on ratkaisevan tärkeä säilyketuotteiden laadun ja säilyvyyden kannalta, joka on 3-10 vuotta riippuen tuotteesta. Vaikka haastammekin jatkuvasti pakkauksiemme valmistajia poistamaan Bisphenolin pakkauksista, ei tällä hetkellä ole saatavilla korvaavaa ainetta, joka toimisi yhtä hyvin. Tarkkailemme jatkuvasti EU:n uusia määräyksiä kemikaalien siirtymärajoista elintarvikepakkauksissa.

Pitääkö minun olla huolissaan elohopean tasosta kalassa?

John Westin tonnikalat testataan säännöllisesti elohopean ja muiden mahdollisten ympäristön epäpuhtauksien varalta. Elohopeatasot, jotka pystymme havaitsemaan on hyvin alhaiset ja EU:n / UK:n lainsäädännössä sallittujen enimmäistajosen rajoissa. Yhdistyneen Kuningaskunnan Food Standards Agencyn ohje on, että aikuisen tulisi syödä vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista toisen tulee olla rasvainen kala (tonnikalasäilyke ei lueta rasvaiseksi kalaksi). Jos yrität lasta tai olet raskaana, suositus on syödä enintään 4 purkkia tonnikalaa viikossa (nämä luvut perustuvat keskisuuriin tölkkeihin, joiden valutettu paino on noin 130-140g per tölkki). Voit lukea aiheesta lisää täältä: www.food.gov.uk

Täytyykö John Westin säilykkeitä kypsentää?

Kuten lähes kaikki säilykeruoat myös meidän säilykkeemme on valmiiksi kypsennetty purkituksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet on valmiiksi kypsennettyjä ja valmiina syötäväksi vaikka suoraan tölkistä. Voit kuitenkin lämmittää tuotteet ennen syömistä, jos tykkäät syödä tuotteen mielummin lämpimänä.

Voinko ostaa tuotteita suoraan John Westiltä?

Valitettavasti tällä hetkellä tämä ei ole mahdollista. Mutta kuka tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu?

Mikä on osoitteenne?

Lejos Oy / Asiakaspalautteet Keilaranta 10 E 02150 Espoo, asiakaspalaute@lejos.fi

Kuka omistaa John Westin?

John West on osa MWBrands Groupia, jonka omistaa Thai Union Frozen Products Public Company Limited.

Kuinka saan yhteyttä John Westiin?

Voit kirjoitta meille: asiakaspalaute@lejos.fi Lejos Oy / Asiakaspalautteet Keilaranta 10 E 02150 Espoo

Promotional Content

Jäjljitettävyys ja kestävä kalastus

Jäjljitettävyys ja kestävä kalastus

Me John Westillä tiedämme kuinka tärkeää on suojella meriä ja järviä. Lue lisää kestävästä kalastuksestamme.

Lue lisää

Tuotteemme

Tuotteemme

Tuotteisiimme kuuluu paljon muitakin vaihtoehtoja kuin tonnikala. Tutustu koko valikoimaamme.

Katso koko valikoima

Miehistömme suosikkireseptit

Miehistömme suosikkireseptit

Kalapiirakasta aina johonkin yllättävämpään - tutustu meidän suosikkiresepteihin.

Katso Resepti