

TONNIKALA-PEKONI-MAISSI KALAPIHVIT

VALMISTUS
Keitä perunoita n. 7-10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä kunnes ne pehmenevät. Kaada vesi pois ja muussaa, mausta ja anna jäähtyä.
Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, kuumenna paistinpannu ja paista pekonia keskilämmöllä 2-3 minuuttia.
Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kuullottunut ja pekoni melkein rapeaa.
Lisää maissi ja hämmennä seosta pari minuuttia, jonka jälkeen anna seoksen jäähtyä.
Sekoita kulhossa muussatut perunat, pekoni-sipuli-maissiseos ja lisää varovasti joukkoon John West tonnikala, jotta se pysyy paloina.
Mausta ja muotoile seoksesta 4 pihviä. Litistä pihvit niin, että ne ovat maksimissaan 3 cm paksuja. Mikäli et paista pihvejä heti, peitä ne ja anna jäähtyä.
Paistaminen: Levitä pihvien pintaan kevyesti jauhoja ja paista pannulla 3-4 minuuttia, käytä paistamiseen auringonkukkaöljyä. Älä käännä pihvejä liian usein, jotta ne pysyvät koossa. Ja vaikka eivät pysyisikään, ne ovat silti herkullisia!
- AINEKSET
- 1 purkki John West tonnikalapaloja auringonkukkaöljyssä
- 450g perunoita kuorittuina ja lohkottuina
- 4 pekoniviipaletta pilkottuna
- 1 sipuli, hienoksi pilkottuna
- 50g pakastemaissia
- ripaus jauhoja
- auringonkukkaöljyä paistamiseen
- suolaa ja pippuria