Header

TIETOA MEISTÄ
Tutustu tarinaan tölkin takana
KESTÄVÄ KALASTUS
TUOTTEET JA RESEPTIT
Trawler Fun

Vastuullinen Kalastus Tuotantoketju

Tuotantoketju

Me noudatamme YK:n meriyleisoikeussopimusta (UNCLOS). Tämä tarkoittaa, että emme kalasta rauhoitetuilla merialuilla, kuten kalojen lisääntymispaikoilla tai meriluonnon ja kalakantojen suojelualueilla. 

Francisco Leotte, kalastusyrtiysten kestävän kehityyksen päällikkö.

Aina kun harkitsemme kalastamista uusilla alueilla tai uusien lajien käyttämistä tuotteissamme, teemme riskianalyysin. Tämän analyysin tarkoituksena on varmistaa, että kalastusalue tai raaka-aine täyttää kaikki vastuulliselle kalastukselle asettamamme menettelytavat. Jos asioissa on jotain epäselvyyksiä, niin pyydämme aina ulkoisen konsultoijan suorittamana joukon auditointeja asiasta.

Olemme palkanneet erikseen työntekijän, jotta voimme seurata toiminnallemme merkittävien kalastusyritysten toimintaa ja vastuullisuutta. Saman henkilön vastuulla on tehdä kalastusyritysten riskien arviointeja sekä toimia aktiivisesti kalastusyritysten kehitysprojekteissa (FIP). Tärkein tehtävä on olla yhteydessä sidosryhmiemme kanssa varmistaaksemme kaikkien merkittävien kumppaniemme noudattavan vastuullisen kalastuksen menetelmiämme.  

Jäljitettävyys

Kaikki John Westin tuottama tonnikala pystytään jäljittämään tarkasti. Työskentelemme kovasti sen eteen, jotta kaikki kumppanimme pystyvät toimimaan tavoitteeksemme asetetuilla tavoilla sekä välttämään laitonta, raportoimatonta tai säännöstelemätöntä kalastusta (IUU).

Jokainen Thai Unionin tuotantolaitos Ghanassa ja Scheyshelleillä on MSC-sertifioitu. Sertifiointi varmistaa, että prosessimme on läpinäkyvä ja jäljitettävä. Varmistamme myös, että MSC-sertifioitua kalaa ei sekoiteta sertifioimattomaan tölkityksen yhteydessä.

Näiden lisäksi kaikki John Westin tuotantolaitokset ovat BRC (British Retail Consortium) sertifioituja. Tämä sertifikaatti tähtää siihen, että tuotantolaitokset täyttävät yleisimmät elintarvikealan turvallisuus ja käsittelymääräykset sisältäen joitain teollisuuden tiukimpia läpinäkyvyyteen liittyviä määräyksiä.

ISSF Järjestö

John West on yksi Kansainvälisen vastuullisen kalastuksen säätiön (International Seafood Sustainability Foundation) - perustajajäsenistä. ISSF kokoaa tiedemiehiä, alan toimijoita ja ympäristöalan kansalaisjärjestöjä tekemään yhteistyötä kestävän vastuullisen tonnikalankalastuksen puolesta. ISSF:n tieteelliseen tietoon pohjautuvat aloitteet tähtäävät kalakantojen pitkän aikavälin suojeluun ja kestävään käyttöön.

Tuemme myös ISSF toimintaa tarjoamalla heille mahdollisuuden käyttää laivojamme tieteellisten tutkimusten tekemiseen. Toimimme myös aktiivisesti tutkijoiden ja tiedemiesten kanssa löytääksemme uusia ja vähemmän kalakantoja kuormittavia pyyntimenetelmiä. 

Promotional Content

Olemme ylpeitä Dolphine Safe -ohjelmasta

Olemme ylpeitä Dolphine Safe -ohjelmasta

Lue lisää kestävästä kalastuksestamme.

Lue lisää

Tutustu tarinaan tölkin takana

Tutustu tarinaan tölkin takana

Syötä purkissa oleva koodi ja näet tarkalleen mistä tölkissä oleva kala on tullut.

Lue lisää

Tuotteemme

Tuotteemme

Tuotteisiimme kuuluu paljon muitakin vaihtoehtoja kuin tonnikala. Tutustu koko valikoimaamme.

Katso koko valikoima